De ce sa transformi o operatie matematica intr-o poveste

 

Bine ai revenit!

Te-ai intrebat, cand ai citit titlul articolului: “chiar asa, de ce sa transformi matematica intr-o poveste?” :). Uite de ce:

Matematica e plina de notiuni abstracte, greu de inteles ca atare de un copil, de aceea, rolul  nostru, ca parinti sau educatori, e sa o facem cat mai accesibila, transformand o succesiune seaca de simboluri intr-o… poveste. Putem face, in felul acesta, o trecere lina de la perioada copilariei lipsite de griji si caracterizata in principal prin joaca, la cea de scolar aflat in fata unei noi provocari: asimilarea unor informatii intr-un timp limitat, program strict si, mai ales, evaluarea si notarea.

Cum putem sa-l ajutam? Copiii sunt foarte sensibili la povesti, si daca incercam sa adaptam notiunile pe care trebuie sa le asimileze,  sa le punem intr-o forma usor de recunoscut, vom reusi sa-i facem sa inteleaga mai usor pasii pe care trebuie sa-i faca si sa perceapa matematica intr-un mod diferit: un instrument util in viata de zi cu zi, un mod de gandire, o joaca, poate, si nu un obstacol, sau o limitare.

E foarte simplu! Cu fiecare articol vei vedea cat de usor poti sa transformi orice operatie matematica intr-o poveste pentru copilul tau, implicandu-l activ , stimulandu-l sa ajute personajele preferate si ajungand fara efort la rezultatul dorit.

Te astept cu drag, cu multe povesti,

Florentina

email
Ti-a placut acest articol?

Iti doresti sa ai acces permanent la o metoda atractiva de explicare a matematicii? Aboneaza-te si vei primi periodic articole noi!